sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Korjausleikkaus ja huonoa onnea

Piti olla seuraavaksi tatuaatio, mutta se peruuntui, koska EU kielsi vanhat värit. Kun hoitaja soitti asiasta, sain vihdoin suuni auki ja kerroin, ettei pahisrinta ole kunnossa. Sovittiin käynti kirurgin pakeille ja hän vahvisti tarpeen ylimääräiselle korjauskierrokselle. Korjausleikkaus juuri ennen helatorstaita Jorvissa. Hyvä suunnitelma... lepäilen torstain ja perjantaina voin tehdä voinnin mukaan töitä etänä.

Ohjelmassa oli pahispuolen kiinnitysten korjaaminen niin, että rinnat ovat samalla tasolla ja implantti vaihdetaan uuteen, paremman muotoiseen. Leikkaus meni hyvin. Heräsin hieman kipuisena ja se paheni hengittäessä, mutta lääkitys vei tuntemukset. Lähdin tyytyväisenä kotiin. 

Kotona ehdin olla reilun tunnin, kun aloin tuntea kipua lääkkeiden vaikutuksen laskiessa. Ruokapöydässä alkoi alkoi hengittäminen olla todella vaikeaa. En saanut enää kipuja kuriin. Kumppanini soitti ambulanssin ja kotona ollut nuorempi poikani pakkasi minulle sairaalakassin. Sain jo kotona lääkettä suoneen ja paluukyyti Jorviin oli ambulanssilla. Hengitys sujui, kun oli tarpeeksi lääkettä. Odotin päivystyksessä sängyssä yhteensä 5 tuntia ennen kuin lääkäri tuli käymään. Tässä vaiheessa kello oli 23 ja lähipiiri ihmeissään. Keuhkoja kuunnellessa lääkäri kysyi historiaa ja tilasi röntgenin. Tulos selvisi nopeasti - ilmarinta leikkauksen seurauksena. Päädyin taas odottamaan. Yöllä kahden maissa sain dreenin keuhkoihin ja alkoi tuskien taival. Kiireisen päivystyksen henkilökunta ei ehtinyt lääkitsemään ja valvoin läpi yön. Jokainen henkäisy sattui. Tässä tilassa jouduin taas röntgeniin. Pelkäsin pyörtyväni kivusta. Elämäni pahimmat kivut.

Seuraavana päivänä oli taas ambulanssikyytiä luvassa, tällä kertaa Hyvinkäälle. Siellä sain olla yksin huoneessa ja lääkitys toimi. Sain nukuttua. Alustava suunnitelma oli, että kotiutuisin lauantaina, jos röntgenissä näkyy, että ilmarinta on saatu tyhjennettyä. Harjoittelin hengittämistä ja pääsin suihkuunkin. Lauantaina jännitti. Halusin kovasti kotiin. Onneksi kuvassa näkyi toivottu tulos ja tuli lupa poistaa dreeni, joka tuntui painavan väärästä paikkaa. Hoitajilta välillä kommenttia pyynnöistäni saada lisää lääkettä. Kun dreeni poistettiin, kivut hävisivät ja pystyin hengittämään normaalisti ihan tavallisten särkylääkkeiden avulla. 

Edessä toipuminen. Kolme päivää veti yllättävän voimattomaksi ja kylkeä kiristi. Liikuntakieltoa oli kuukauden verran ja hiljalleen pidensin kävelylenkkejä. Ai niin, se leikkaus... tulos on huomattavasti parempi kuin Jorviin mennessä. Olisikohan tämä nyt tässä leikkausten osalta. Tatuaatio on luvassa tässä kuussa. Toivon kovasti, että se menee suunnitellusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit