tiistai 4. joulukuuta 2012

Kiltti potilas... vaihteeksi

Kilttinä potilaana olen muistanut jumpata käsiä, juoda paljon vettä ja vichyä sekä rasvata etenkin varpaita, jotka meinavat luoda taas nahkansa Xelodan jälkivaikutuksesta. Olen myös malttanut levätä, lukea ja nukkua pitkiä yöunia. Tänään pääsin retkeilemään vaihteeksi Naistenklinikalla. Aamulla pääkaupunkiseudulla tuntui olevan jotain outoa ilmassa, sillä liikenne oli ruuhkautunutta joka puolella. Niinpä saavuin pahasti myöhässä punktiopolille, mutta sain kuin sainkin vielä punktion ja vielä heti, koska osuin juuri sopivasti paikalle ennen vastaanoton alkamista. Nestemäärät ovat hieman laskussa (120ml ja 80ml) ja toimenpide sujui tällä kertaa nopeasti ja kivuttomasti. Sain ohjeeksi käydä puntiossa edelleen kaksi kertaa viikossa. Toivon kovasti, että nesteenkertyminen rauhoittuu jouluun mennessä, jotta saan joululomalla pysytellä rinteessä paikallisen päivystysjonon sijaan. Retken seuraava vierailukohde oli laboratorio. Sopiva suoni löytyi ensimmäisellä yrittämällä ja verta otettiin kolmen putkilon verran ensi viikon lääkärikäyntiä varten.

Kolmantena kohteena olikin ultra, koska marraskuun alkupuolella otetussa tt-kuvassa oli näkynyt jotain epäselvää maksan kohdalla. En jännittänyt ultraa etukäteen enkä ollut edes muistanut muistuttaa asiasta miestäni. En siis odottanut käynniltä ihmeitä, joten en pudonnut korkealta. Noin 20 minuutin tutkimuksen tuloksena sain tietää, että maksassa näkyy pieni vaaraton kysta eikä sitten juurikaan muuta. Osan asioista näkee tt-kuvissa, osan ultrassa ja loput sitten pet-kuvauksessa. Paras arvaus on siis, että maksani on ok. Tällä mennään, kunnes toisin todistetaan. Joskus meinaa ihmetyttää, kuinka nykyaikaisilla välineillä ei saada varmoja vastauksia. Missä muualla voi asiantuntija tuumata, että näyttäisi siltä ettei täällä näy mitään ylimääräistä? Onneksi potilasseikkailun kruunasi lounas vertaissiskon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että maksa oli puhdas!!! Mulla oli samanlainen kokemus. Kuvauksissa näkyi muutos ja ultrassa ei näkynyt enää mitään. Olin niin hermona! Ja sitten niin helpottunut!!! Maailman parasta jatkoa urhea vertaissiskoni <3

    VastaaPoista
  2. Ihmettelet miksi nykyaikaisilla laitteilla ei saada varmoja vastauksia!?Ei tarvii kuitenkaan mennä kovin kauas historiassa taaksepäin kun noita vastauksia ylipäätään löytyi vasta ruumiinavauksessa.Olet hoidossa huippumaan huippusairaalassa joten mahdollisuutesi hoitoon ja paranemiseen on maailman parasta ja sinulle lähes ilmaista - toisin kuin suurimmassa osassa maista maailmassa!Pientä realismia,kiitos!

    VastaaPoista