maanantai 10. kesäkuuta 2019

Triplanegatiivinen ja tuplapositiivinen

Siis täh??? Olen vieläkin ymmälläni. Tänään saatiin tietää, että siskoni syöpä on erimerkkinen. Siis paska tuuri, ei perinnöllinen. Kai. Tuplasti huonoa tuuria. Jotenkin oltiin molemmat asennoiduttu niin, että myös hänellä on triplanega. Eilen taisin ensimmäisen kerran sanoa ohimennen ääneen, että entäs jos se onkin eri... noh, tätä sulatellaan. Siskoni syöpätyyppi on siis estrogeeni- ja progesteronipositiivinen ja gradus 2. Suora lainaus puhelimessa: "saan siis kaupan päälle vielä vaihdevuodet". Tämä kuvannee hyvin keskusteluidemme tasoa ja lääkärikin oli saanut oman osansa meidän omanlaatuisesta tavasta suhtautua näihin pahiksiin. Pitäisköhän tehdä yksi postaus aiheella Siskosten Kanta-merkintöjen parhaat palat?

Potilas on toipunut hyvin leikkauksesta, mitä nyt käy pari kertaa viikossa tyhjennyttämässä parempaa puoltaan. Touhottaa normaaliin tahtiin. Mutta siis sytot ainakin on luvassa. Kainalot olivat puhtaat, joten säteiden kohdalo selviää myöhemmin ehkä ennen juhannusta. Osa siskoni ystävistä ja tutuista on ilmeisesti lukenut tätä blogia jo jopa alusta saakka, joten sain tehtäväksi kertoa täällä hänenkin taipaleestaan. Kiitokset aktiivisille lukijoille!

Omat fiilikset ovat juuri tänään hyvin hämmentyneet ja helpottuneetkin. Siskon syöpään on estolääkitystä tarjolla. Noin muuten olen vähän herhiläinen ja saatan sanoa napakasti, jos joku ei ymmärrä, miksi sisko perheineen ei voi tehdä kesälle tarkkoja aikatauluja. Eilen tulin sanoneeksi yhdelle pahaa aavistamattomalle "no, ei voi lyödä (heinäkuun) viikonloppua vielä lukkoon, jos ei tiedä hoitojen aikatauluja ja vointia." Oops! Kannattaa varoa, en muista olla kohtelias vastaavissa tilanteissa.

- - - -
Korjasin syöpätyypin päivän myöhässä... 7 vuoden harrastuneisuuden jälkeenkään ei näköjään ole nuo positiivisnimiset versiot hallussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit