maanantai 25. elokuuta 2014

Helppo ja nopea

Voikohan lääkärikäynteihin ikinä tottua? Olen oppinut jo jemmaamaan "aivotonta" rutiinisälää piinaviikolle. Voin tarvittaessa vaikka laittaa kuulokkeet korville ja työskennellä tehokkaasti vaikka mieli karkailee Syöpikselle. Tällä kertaa menin suht rauhallisena ja yksin. Odotusaulassa juttelin leppoisasti parin kroonikon kanssa. Lääkäri tuli luokseni ja pyysi tulemaan sisälle, koska olen helppo ja nopea tapaus. Edellisen rouvan tietoja purkaessa menisi kuulema ainakin puoli tuntia, joten hän halusi ottaa ensin minut vastaanotolle. Heti alkuun hän kertoi hyvät uutiset eli kuvissa kaikki hyvin tai siis "ei mitään syöpään viittaavaa". Keuhkojen tuntumassa hengailleet imusolmukkeet johtuivat ilmeisesti flunssasta. Koska olen jo ylittänyt 2v hoitojen päättymisestä, alkaa tilanne olla jo lupaava. Vuoden päästä tähän aikaan voidaan jo huokaista helpotuksesta.

Vastaanotolla olin noin 5 minuuttia ja suurimman osan ajasta lääkäri kyseli meidän kodinvaihtolomasta ja pyysi vinkkejä vastaavaan lomaan. Varsin leppoisaa settiä. Seuraava kontrolli helmikuussa, ellei tule uusia jomotuksia tai outouksia.

Viime viikon loppupuolella sain puhelun serkultani. Hän oli löytänyt patin rinnastaan. Ikää 35v eli vain muutaman kuukauden heitto minun syöpäikääni. Tänään se varmistui. Kyseessä on pahispatti. On rankkaa seurata sitä tuskaa vierestä. Tästä tulee pitkä syksy ja talvi. Onneksi ilmassa on myös paljon iloa ja onnea. Niin ja tapetointiurakka on jo toteutusvaiheessa: lauantaina sain nuoremman siskoni kaveriksi ja harjoittelimme tapetointia yhden seinän verran makkarissa. Tuli hieno! Nyt pitäisi vaan löytää sopiva tapetti olohuoneeseen ja maalata pari seinää. Käsi kesti sen urakan, kun maltoin lopettaa yhden seinän jälkeen.

5 kommenttia:

 1. Hienoa että tuli taas puhtaat tulokset! Ihailen tuota tyyneyttäsi odotella tulosten kuulemista. Oletko osannut aina olla stressaamatta vai oletko opetellut syövän jälkeen? Uskon että stressittömyys osaltaan auttaa siihen ettei syöpä lähde leviämään.

  VastaaPoista
 2. Hei Lotte,
  Kiitos kommentista. Olen aina tainnut olla melko huoleton tapaus. En halua käyttää energiaa turhaan stressaamiseen tai pingottamiseen. Väittäisin, ettei syöpä ole juurikaan muuttanut minua ihmisenä.

  VastaaPoista
 3. Hienoa!! Olen iloinen puolestasi!!
  Terv. Myöskin tripla

  VastaaPoista
 4. Täällä kolmas tripla toivottaa onnea puhtaasta kontrollista!

  VastaaPoista
 5. Tokakertalainen! Voisitko anta lukijoiden liittyä GFC:n kautta, pls, haluaisin lukea blogiasi helpommin. Tervetuloa myös minun blogiini.

  VastaaPoista