torstai 10. huhtikuuta 2014

Toipumassa joka rintamalla

Taistelu avaruuslimaa vastaan vaati antibioottien lisäksi pari huuhtelukierrosta ja Seroma Cathin eli taas seikkailin muutaman päivän letkurinnassa ja saippuakotelo vyötäröllä. Onneksi minuun luotettiin sen verran, että sain tälläkin kertaa poistaa härvelin itse. Antibioottikuuri loppuu huomenna ja avaruuslima on häädetty ulos. Poskiontelontulehdus ja sen kylkiäisenä tullut yskä piinaavat yhä. Minun pitäisi kuulema varata aika Kirralta leikkauksen suunnittelua varten. Ja PAH! En mene, elleivät itse minua sinne kisko. Jos pääsen takaisin punktio kerran kuukaudessa -rytmiin, tyydyn siihen enkä lähde leikkaukseen ainakaan ennen kesälomaa.

Maanantaina minulla oli kaiken avaruuslimahässäkän lisäksi käynti fysiatrian polilla lonkkakivun takia. Tulehdus todettiin kuvissa ja nyt lääkäri totesi aiheelliseksi tuikata kankkuuni kortisonipiikin, joka antaa pitkäaikaisen helpotuksen kipuun ja jomotukseen. Heti seuraavana aamuna oli aika fysioterapeutille käden turvotuksen takia. Oikeasta käsivarresta oli parhaimmillaan kadonnut 3cm, mikä on aika hyvin, kun turvotusta oli vaan reilun sentin verran. Pakko tunnustaa, että ympärysmitta oli pienentynyt myös vasemmassa käsivarressa ihan kivasti. Kaiken sählingin keskellä olen siis saanut turvotuksen pois ja muutenkin kavennettua käsivarsia. Sain mukaani jumppaohjeet ja käskyn vahvistaa käsiä kärsivällisesti edeten. Hihaa pitää käyttää, jos vähänkään jomottaa tai turvottaa.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat ottaneet koville fyysisesti ja henkisesti, mutta nyt helpottaa. Pitäisi jaksaa malttaa ottaa vielä hieman rauhallisemmin. Kaiken sairastelun keskellä onnistuin järjestämään meille taas kodinvaihdon melkein kuukaudeksi kesällä ja lennotkin on jo varattu. Jee!

1 kommentti:

  1. Hei. On ikävää, että olet nuorena sairastunut rintasyöpään. Itse olen sairastanut 2 rintasyöpää (ablaatio ja osaresektio). Olen itse lääkäri ja kohtaan paljon erilaisia potilaita. Sinua hoidetaan erittäin hyvin,ilmeisesti halutaan myös korvata kaikkia ongelmia matkan varrelta. Lääkäriin vaikuttaa paljon asiakkaan asenne ja lääkäri voi sen takia olla epävarma hoitotoimenpiteissä. Nuori lääkäri voi ensimmäistä kertaa olla punktoimassa eikä halua satuttaa asiakasta. Lääkäritkin ovat ihmisiä. Potilastietojärjestelmien ongelmiin terveydenhuollon henkilökunta ei ole syyllinen. Anteeksi jos kommentoin näin,mutta ymmärrän molemmin puolin asioita. Tiedän syöpäpotilaan tuskan,mutta tiedän myös auttajan työstä.

    VastaaPoista