lauantai 12. tammikuuta 2013

Uutta virtaa

En osannut etukäteen edes aavistaa, kuinka paljon saan voimia vuoden vaihtumisesta. Tuntuu, kuin olisin vihdoin saanut kunnolla välimatkaa rintasyöpään. Tuntuu hienolta voida sanoa, että minulla OLI viime vuonna rintasyöpä. Jee! Olen kuin vasikka kevätlaitumella. Tekisi mieli säntäillä joka suuntaan koko ajan... Olen siis varsin rasittava tapaus lähipiirin mielestä, koska en malta aina edes nukkua kunnolla.

Käyn edelleen vähintään kerran viikossa punktiossa ja fysioterapeutin luona teipattavana. Tällä viikolla sain häneltäkin puhtaat paperit eli liikeradat ovat täysin normaalit eikä turvotuksia näy, joten tästä lähtien on luvassa vain pikavisiittejä, joiden aikana teipataan tuo nestettä kerryttävä puoli. Toinen puoli onkin jo kunnossa. Nestettä ei enää kerry ja haavakin on niin hyvässä kunnossa, että eilen pääsin vihdoin uimahalliin.

Haavaongelman vuoksi olin jättänyt uimaproteesien valinnan tälle viikolle. Proteesien valitseminen oli helppoa. Valitsin niin pienet kuin tälle kropalle on vielä sopusuhtaista. Halusin mahdollisimman kevyet, sillä Tunisian-matkan säheltäminen painavan ja hankalan proteesin kanssa oli vielä tuoreessa muistissa. Proteesien valitsemisen jälkeen pääsin vihdoin uimapukuostoksille, koska uudet proteesit ovat liian pienet vanhaan uimapukuun. Valinnanvaraa oli tällä kertaa huomattavasti enemmän kuin edellisen uimaproteesin kanssa. Sain valita viidestä vaihtoehdosta, joista kolme oli täysin mummoja ja kaksi suht ok. Onneksi sopiva löytyi eikä se ollut edes kallein malli vaan hintaa oli kohtuulliset 90 euroa. Olisi kiva, jos proteesiuikkareissakin olisi naisellisia muotoja luovia tai korostavia leikkauksia. Kävin jo testaamassa eilen uimapukua. Se istui hyvin ja proteesit pysyivät hyvin paikoillaan. Olin sopinut ystävän kanssa aamutreffit uimahallille vesijuoksemaan. Tunnin verran höpöttelimme ja juoksimme kilpaa mummojen kanssa. Oli ihanaa päästä taas uima-altaaseen lähes kahden kuukauden tauon jälkeen.

Seuraavaksi puuhapuuskastani taitaa kärsiä esikoinen, joka joutuu lähtemään äitinsä kanssa hiihtoladulle isän ja nuoremman ollessa taas vaihteeksi futisturnauksessa. Iloista, aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! Mukavia uinti- ja hiihtoreissuja ja joka suhteessa parempaa uutta vuotta sinulle! T. Tokakertalainen

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin huima tunne! Sulla OLI sairaus, eipä ole ENÄÄ :) Uusi vuosi, uudet kujeet ja taatusti kaikki tuntuu paremmalta tänä vuonna. 13 onnen numero :)

  Täällä ollaan hoidonlopetus tutkimuksissa :) Jännittää ihan sikanaan mutta uskon että Villellä on kaikki kunnossa. Tai no, jalat ei vielä, mutta se on eri juttu. Lämpöpeitto on kovassa käytössä, myös mulla, etenkin näillä pakkasilla ja se kyllä on ihan oikeasti auttanut Villen jalkojen kolotuksiin. - Mis mun lämpöpeitto on? kuuluu kysymys aina välillä iltaisin :)

  Mielettömän hyvää jatkoa sinne <3

  VastaaPoista
 3. Tokakertalainen, kiva kuulla sinusta. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Minna, olen lukenut edelleen aktiivisesti teidän kuulumisia. Kovasti odotan sieltä hyviä uutisia. :) Tsemppiä tutkimuksiin ja iloista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Luin pitkästä aikaa plogiasi ja tuntui tosi mukavalta lukea uutisiasi. Minulla on samat tunteet ja työt ja terve elämä on jo vienyt mennessään, niin ettei tautia edes joka päivä muista. Sairastuin viime vuonna samaan aikaan kuin sinäkin ja minulla jatkuu Herceptin hoito vielä kesään asti, mutta muuten olo tuntuu terveeltä.
  Voi olla, että tiedätkin, mutta itse tilasin uikkarit englannista Nicola Jane:ltä. Oli puolet halvemmat ja malleja oli runsaasti. Tilasin myös liivejä ja niissäkin oli runsaasti valinnanvaraa ja kaikki olivat kooltaan sopivia. Asiointi oli joustavaa, sieltä tuli välittömästi sähköpostia, kun esimerkiksi yksi tilaamistani malleista oli loppu ja jouduin vaihtamaan mallia. Suosiittelen:).
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi ja kiitos tästä plogin pidosta tämä on tsempannut itseänikin eteenpäin. kun olen kulkenut aikanaan samaa tahtia hoitojen kanssa:)).
  t. Johanna

  VastaaPoista