sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Haava auki

Olipas huonoa huumoria torstaina kirjoittaa, että en mene perjantaina Naikkarille vaikka haava repeäisi. No, ei revennyt perjantaina, mutta repesi tänään. Istuin aamupäivällä sohvalla ja punktiorahkoja kutitti, joten rapsutin niitä ja käsi kastui. Vessassa alkoikin kudosnesteen ja veren melko vauhdikas ulosmarssi. Haava jatkoi tihuttelua pitkin päivää, mutta huomattaavasti rauhallisemmalla tahdilla. Iltapäivälle suunniteltu jouluinen hetki vanhempieni sekä sisarusteni ja heidän perheiden/kumppaneiden kanssa oli pakko perua, kun emäntä oli hieman raatona. Iltapäivä vierähti sohvalla hömöttäessä. Paikallisen terveyskeskuksen päivystys oli niin tukossa, että sain ajan vasta alkuiltaan. Odotustilassa vierähti vielä 1,5 tuntia, mutta sainpahan viettää laatuaikaa miehen kanssa ja pojat olivat tyytyväisiä, kun saivat pelata tavallista pidempään pleikkaa kotosalla. Lääkäri totesi vaan, että jatka samaan malliin haavan hoitamista ja käy huomenna näyttämässä Naistenklinikalla.

Nyt siis toinen haava on tulehtunut ja toinen noin 1,5 cm verran auki. Jotta olisimme hyvin valmistautuneita jouluun, myös pienemmällä pojalla todettiin korvatulehdus eilen. Mies on siis perheestämme ainoa, jolla ei ole antibioottikuuria päällä. Mitäköhän seuraavaksi? Hyvä puoli tässä on (kai) se, että en ehdi/jaksa enää huolehtia jouluun liittyvistä. Osa kummilasten lahjoistakin on vielä toimittamatta. Ulkomaille ei ole lähtenyt vielä yhtään pakettia. Taitaa lähteä maailmalle tänä vuonna paketit viime tipassa, mutta tätä haava- ym hässäkkää ei voi syyttää, sillä ne jäävät aina vähän viime tippaan. Huomenna palaan töihin, jos saan Naikkarilta luvan jatkaa matkaa eteenpäin. Ihana päästä taas normaaliin arkeen. Kokeilu jää lyhyeksi, sillä olen joulun välipäivät vapaalla ja lähdemme jouluksi Rukalle oman perheenkesken. Tulevalla viikolla täytyykin selvittää Rukan punktio- ja haavanhoitovaihtoehdot. Minustahan on hyvää vauhtia tulossa trendikäs terveysturisti. Vuoden aikana on tullut selvitettyä usean matkakohteen lääkäritarjontaa. Ensi vuonna aion kyllä olla epätrendikäs ja lopettaa kaikenlaiset oireilut ja lääkäripalveluiden bongailun. Aion olla tylsä matkailija, joka keskittyy lomailuun.

1 kommentti:

  1. No huoh!Siis ajattelit mennä töihin aukiolevan ja toisen tulehtuneen haavan kanssa?! Toivottavasti tulet järkiisi ja lääkärisikin on järkevä ja torppaa tuon ajatuksen.Haavasi tarvitsevat varmaan enemmän ilmakylpyjä kuin bisnesvaatetta päälleen.Lomaa kyllä tarvitsette ja sydämestäni toivon että löydät punktiopaikan lähempää kuin Oulusta tai Kajaanista kun Rukalle menette.Noihin molempiin taitaa tulla noin 200km:n matka.Paikallinen terveysasema Kuusamossa(n.20-30km:n päässä),jos ylipäätään on auki,niin tuskin noita toimenpiteitä hoitelee.Tämä on tosin ihan oma villi veikkaukseni!Ja kun tilanteesi ei ole mikään akuutti uusi sairastuminen niin helposti sinut ohjataan takaisin omalle paikkakunnallesi hoitoon.Näin kävi ainakin minulle pohjoisessa kesälomien aikaan.Särkylääkettä ja mars etelään omalle lääkärille.Mutta yritä ainakin saada ennen lähtöäsi omalta hoitopaikaltasi selkeä toimintasuunnitelma haavoillesi ja punktioillesi loman aikana.Pienet terveysasemat ovat usein joulun ajan kiinni ja oman paikkakunnan potilaatkin ohjataan pitkien matkojen päähän päivystykseen.Jos sinulla on tuuria niin yksityisellä lääkäriasemalla SAATTAA päivystää kokenutkin lääkäri jolta saat avun.Mutta useinhan nuo rinnepäivystykset on keskittyny vähän muunlaiseen toimintaan.

    VastaaPoista