keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tissipuolen riskienhallintasuunnitelma

Loma lähenee kovaa vauhtia. Lomakuume yltyi viikonlopun aikana poskiontelontulehdukseksi, joten eilen oli pakko marssia lääkärin luo ja nyt olen sairauslomalla sairauslomalta. How low can you go??? No, nyt on lääkitys kohdallaan ja yritän pysytellä kiltisti lepäämässä ainakin tämän päivän, että mies suostuu ottamaan minut mukaan reissuun. :) Olemme vuosien varrella tutustuneet aika monen maan lääkäri-, apteekki- ja lääketarjontaan minun edesmenneen angiinaherkkyyden vuoksi...

Olen lähdössä ensimmäistä kertaa rantalomalle proteesin kanssa. Koska kyse on lyhyestä viikon reissusta, haluan varmistaa, että pääsen uimaan. En luota täysin lentoyhtiöiden kykyyn saada laukut aina oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, joten olen aina pakannut uikkarit aina käsimatkatavaroihin. Entäs nyt, kun uikkarini proteesin kanssa painaa yli 1,5kg ja sisältää hyytelöä, joka luokitellaan nesteeksi? Voin jo kuvitella itseni selvittämässä naama punaisena Helsinki-Vantaalla upean uimapukuviritelmäni koostumusta. Jos uimapuku todetaan vaaralliseksi ja joudun jättämään sen tuhottavaksi, miten pääsen uimaan? Jos edes suomalaisesta proteesiliivikaupasta ei meinannut löytyä sopivaa proteesia eikä löytynyt lainkaan sopivaa uimapukua, mitkähän ovat mahdollisuuteni löytää niitä Tunisiasta? Hmmm... Aion pelata varman päälle ja pukea lentomatkalle uimapuvun (ja toki muutakin :)) päälleni ja pakata käsimatkatavaroihin ainoastaan rintsikat ja pumpulitissin. Jättiproteesi saa luvan matkustaa ruumassa. Onneksi meillä on iltalento eikä perilläkään pitäisi olla kovin kuuma myöhään illalla, kun saavumme perille.

Kynnet ovat jo kunnossa, mutta en uskalla luottaa siihen, että ne pysyvät rauhallisina myös matkalla. Pyysin lääkäriltä ylimääräisen Kefexin-kuurin matkaa varten. Muita mukaan lähteviä lääkkeitä ovat Amoxin poskiontelontulehdukseen, särkylääkkeet, Codemax yskään, Bafusin & Strepsils kurkkukipuihin, nenäsuihke, Duact tukkoisuuteen sekä maitohappobakteerit. Puuttuukohan vielä jotain listalta? Näiden lisäksi mukaan lähtee tietenkin 50-kertoimella varustettu aurinkorasva, jonka tehtävänä on suojata sädetettyjä alueita.

Kaikesta säätämisestä huolimatta olen innoissani. Ihanaa lähteä lomalle! Ja loman jälkeen onkin alle kaksi kuukautta joululomaan!

7 kommenttia:

 1. Hei, Oikein hyvää lomaa! Itse olen nyt ollut 2 kertaa proteesien kanssa aurinkolomalla.. Bikinien kanssa käsi meni koko ajan suojausasemiin uimasta noustua..Amoenasta ostetut tankinit tuntuivat parhaimmalta (ja lentokoneessa olisivat käytännölliset kun ovat 2-osaiset)., niitä käytän myös täällä uimahallissa.
  Mutta loma ennen kaikkea se piristää!! t. rm

  VastaaPoista
 2. Aika järjettömältä tuntuu jos uimapukua proteeseineen ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa! Yhtälaillahan se sinne matkustamoon tulee jos sen päällesi puet!:) Voipi olla aika hiostava viritys ylläsi koko lentomatkan,joten eikö kannattaisi ottaa yhteyttä kentälle ja kysyä asiasta.Tuosta sädetetyn alueen suojaamisesta sen verran että muutama vuosi sitten siskoni sai sädehoitoalueensa tosi ärhäkän näköiseksi korkeimmasta suojakertoimesta huolimatta etelän lomallaan.Sädehoidon loppumisesta oli kulunut jo pari kuukautta ennen matkaamme ja iho oli hyvän näköinen ennen reissua.Matkan jälkeen lääkäri vain sanoi että sädehoidon jälkeen auringon välttäminen tarkoittaa tosiaan sitä että alue suojataan VAATTEILLA ja auringosta pysytään pois kokonaan keskipäivän kuumimmat tunnit vuoden ajan hoitojen jälkeen.No,ei ois lähdetty reissuun jos joku ois maininnut asiasta etukäteen! Jossain ohjeessa kuulemma luki mut oli sit varmaan jäänyt lukematta. Että varo aurinkoa ihan oikeesti! Me esim.uitiin tosi paljon eikä tietty älytty että aurinkohan polttaa voimakkaasti juuri veden läpi ja aurinkosuojat ei riitä.Lämpimin terveisin Tuula

  VastaaPoista
 3. Tuula, onneksi kyseessä on lyhyt (alle 5h) lento, joten tuskin on liian paha. Onneksi olen vilukissa eikä minulla ole hormoonilääkitystä. :D Jos olisi kyseessä yli 12h matka-aika, selvittäisin asiaa tarkemmin. Pääsen myös helpommalla, kun hervottoman kokoinen uimatissi ei vie puolta käsimatkatavaran tilasta ja isoa osaa painorajasta. Aion olla todella varovainen ihon kanssa ja mukaan lähtee kevyitä huiveja/rantavaatteita, joilla saan sädetetyt alueet piiloon.

  VastaaPoista
 4. Hei, lentelin juuri viime reissulla useine koneenvaihtoineen ei vain yksi, vaan jopa kaksi proteesia (tarrautuva ja "tavallinen") käsimatkatavaroissani. Kertaakaan ei kukaan kiinnittänyt niihin mitään huomiota tarkastuksissa. Tämä tiedoksi, mutta onhan tosiaan kerrospukeutuminen vanha hyvä keino, jos matkatavaroiden painorajat muuten uhkaa:)

  VastaaPoista
 5. HYvää ja virkistävää matkaa Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista ja kaikin puolin onnistunutta lomareissua, olet sen ansainnut rankan kevään ja kesän jälkeen. :-)

  Itse nautin, kun sain tällä viikolla viettää pari teinivapaata päivää ja nukkua univelkojani pois.

  VastaaPoista
 7. Vointi alkaa olla jo parempi... ainakin oikealla lääkityksellä. :) Kiitokset lomatoivotuksista. Nyt voin kyllä todeta, että tulee tarpeeseen. Mukavaa viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista