torstai 13. syyskuuta 2012

Ei tietoa eikä kohta kynsiäkään

Kävin tänään lääkärissä ja luulin saavani tiedon siitä, että jatkuuko sädehoito vielä ensi viikolla. Vastassa oli erikoistuva (=nuori) lääkäri, joka luuli, että asia oli jo päätetty eikä hänellä ole sitä tietoa. (ja taas voisin marmattaa järjestelmistä ja niiden potilasturvallisuudesta, mutta en jaksa) Siis mitä ....??? No, vanhempi lääkäri, joka asiasta päättää, oli tänään poissa eikä varmistusta voinut tänään saada. Tämän nuoren lääkärin ehdotus oli, että saapuisin paikalle maanantaina ja silloin selviää, saanko hoitoa vai en. Kieltäydyin kunniasta, koska minulla on töissä maanantaina palavereita sekä aamu- että iltapäivälle, joten en halua huvikseen seikkailla 1,5-2 tunniksi Syöpikselle ellei ole pakko. Olen kai hankala potilas. ;) Ehdotin, että soittaavat huomenna. Päivän hyvä uutinen oli se, että minulla on kontrollikäynti jo joulukuussa eikä vasta maaliskuussa. Pyysin myös ylimääräistä tt-kuvausta ja lähete laitettiin jo eteenpäin. Näin ollen saan syys-lokakuussa tavata myös onkologini ja voin kysellä tarkemmin jatkosta.

Sain tänään kolmannen Kefexin-antibioottikuurin kynsiongelmiin. Tällä hetkellä 7 sormenkynttä kiukuttelee. Mätää ja nesteitä tunkee kynsien alta ja sormenpäät ovat kipeitä. Tällä viikolla olen ollut aika väsynyt. Uskon, että väsymystä aiheuttaa arki, hoidot, tulehdukset, lääkkeet ja syyssateet. Toivottavasti saan pian sormet kuntoon.

Kävin toki tänään punktiossakin. Se sujui vaihteeksi hyvin. Kun sädehoidon pukukopissa poistin sideharsolapun, lähti ihoa mukana ihan kivasti. Kotimatkalla kurvasin apteekin kautta ja sain rasvavinkkejä antibioottien lisäksi. Kotona on jo niin iso kasa rasvoja, että kerrankin vältyin uuden tuubin ostamiselta.

Tämän rintasyövän hoidot lähenevät loppua, mutta minulla on sellainen fiilis, että tulen palaamaan Syöpikselle uusintakierrokselle. Triplanegatiivinen rintasyöpä reagoi hyvin hoitoihin, mutta uusiutuu herkemmin kuin her2-positiivinen rintasyöpä. En ole paniikissa uusiutumisriskistä, mutta olen aika varma siitä, ettei projekti ole lopullisesti ohi. Aion kuitenkin nauttia elämästä ja olla iloinen jokaisesta syöpävapaasta päivästä.

7 kommenttia:

 1. Toivotaan parasta!!
  Sun asenne on ihailtavaa! Pidä se!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on tervettä realismia ja samalla optimismia.Se on vahvan ihmisen merkki.Voimia sinulle syöpämatkallasi.Ystävälläni myös triplanegatiivinen rintasyöpä.Oli ihan hilkulla saada jo terveen paperit kun viisivuotistarkastus oli ihan lähellä ja silloin se uusi ja entistä rajumpana.Syöpää löytyi entisestä leikkaushaavasta,toisesta rinnasta ja vähän ajan kuluttua luustosta.Oli kyllä kova shokki.Mutta eihän kaikille toki noin käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan käy kaiklle noin! Vaikka olisi kuinka "helppo syöpä" voi silti uusia ja agressiivisesta voi parantua niin ettei koskaan uusi. Näin syöpälääkäri minulle sanoi: ei voi ennustaa.

   Poista
 3. Hei, parasta hoitoa sädehoidon polttamalle iholle on Xyliderm-geeli (sisältää ksylitolia). Rauhoittaa ja viilentää, ei tahraa. Tällä hoidin oman ihoni kuntoon. Saa apteekeista.
  http://xyliderm.fi/

  PS Jos yritän iPadilla jättää kommenttia, sillä ei pääse robottitestistä jostain syystä läpi!

  VastaaPoista
 4. Et ole hankala asiakas! Pitää osata välillä sanoa vastaan, jos meinataan turhaan pomputtaa. Etköhän sä ole siellä syöpiksellä ravannut ihan riittävästi, että ei tarvis mennä varmuuden vuoksi paikalle, olisi sen lääkärin pitänyt tämä itsekin tajuta.

  Loppusuora sulla hoidoissa onnea siitä! Iho tietysti kärventyy vielä vähän pahemmaksi sädehoidon loputtua, mutta sitten on suuntana toipuminen.

  Ihania syöpävapaita päiviä, vuosia, vuosikymmeniä tai loppuelämää! Löyhässä hirressä minäkin roikun, että tiedän, ettei hoitojen loppu tarkoita täydellistä syöpäjutuista eroon pääsyä.
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 5. Toivon todella, ettet joutuisi tähän myllytykseen uudestaan, olet joutunut kokemaan ihan tarpeeksi kovia. Vaikkei taudin uusiminen aina ihan totaalinen katastrofi olisikaan (paikallisesti uusinut tauti on parannettavissa), vie se kyllä maton alta aika totaalisesti joksikin aikaa.

  Nykyiset hoidot ovat onneksi niin hyviä, että toivoa on paranemisesta, vaikka tauti olisi rajukin. Positiivista kehitystä on sekin, että nuorilta leikataan herkemmin koko rinta pois kuin vielä noin 10 vuotta sitten, kun sairastin ekan tautini; nuorilla tauti uusii keskimääräistä useammin. Tätä omaa kakkoskierrostani ei ehkä olisi tullut, jos rinta olisi leikattu heti kokonaan eikä vain osapoistolla. Jälkiviisaus on niin helppoa.

  Kynsiongelmasi kuulostavat tutuilta: mulla alkoi kudosnesteily jo sytostaattien loppuvaiheessa, nyt ovat kynnet tulehtuneet ja märkineet ja "kuolleet" kokonaan tai osittain. Onneksi uudet kasvavat tilalle, joskin tosi hitaasti. Edellisellä kerralla saamistani Taxotere-hoidoista ei tullut näin rajuja kynsioireita, mahtaisiko Xelodalla olla oma osuutensa näihin myös? Sytostaattien yhteisvaikutukset ovat aikamoisia, hyvässä ja pahassa.

  VastaaPoista