perjantai 24. elokuuta 2012

Sädetyskone ja potilas epäkunnossa

Toinen sädehoitoviikko sujui jo rutiinilla, kunnes tänään kone meni epäkuntoon puoli tuntia ennen minun aikaa. Onneksi HUS:lla on teknikot paikalla, joten heidät hälytettiin paikalle kun fyysikot eivät saaneet konetta toimimaan. Lopulta aikani oli vain noin 45 minuuttia myöhässä. Eikä tällä kertaa haissut edes palaneelle, kuten toissa päivänä. Haju ei onneksi ollut peräisin Linac 7:stä vaan remontin hajut seikkailivat sädehoito-osastolle ilmanvaihtokanavien kautta. Tuntui hieman hassulta olla sädetettävänä ja haistella palaneen käryä. ;)

Eilen olin nuorten (alle 45 vuotiaiden) rintasyöpäpotilaiden tapaamisessa ja teki kyllä taas hyvää päästä keskustelemaan saman taudin kanssa painineiden tai painivien kanssa. Kevään tapaamisessa olin ihan noviisi ja nyt alan olla jo melkein konkari. Vaikka välillä aika on kulunut tooooodella hitaasti, nyt tuntuu siltä, että puoli vuotta on mennyt sittenkin aika nopeasti.

Väsymys piinaa edelleen ja flunssa yrittää puskea päälle. Yritän taistella molempia vastaan menemällä aikaisin nukkumaan, ulkoilemalla päivittän ja syömällä paljon vihanneksia ja marjoja. En halua nyt mitään flunssaa. Olen sairastanut jo enemmän kuin tarpeeksi tälle vuodelle ja muutamalle seuraavallekin.

Minulla kasvaa jo uusia ripsiä... ainakin oikeaan silmään. Vasemmassa silmässä on vain muutama pidempi ripsi, mutta oikeassa silmässä on jo töitä maskaralle. Täytynee reklamoida ripsiseerumin valmistajalle, että heidän taika-aine tepsii vain oikeaan silmään. Onkohan heillä rinnakkaistuote, joka on tarkoitettu vasemmalle silmälle? Uusia kulmakarvojakin on alkanut ilmaantua, mutta ei tietenkään juuri siihen kohtaan mihin niitä kaipailin vaan enemmänkin sen viereeen. Varsin reilua...

4 kommenttia:

 1. Hei taas!

  Flunssaa saa nyt sytkyjen jälkeen totisesti varoa, se iskee paljon helpommin tällaisen kuurin romuttamaan kroppaan kuin muuten. Suosittelen sullekin maitohappobakteerien (probioottien) syömistä joko kapseleina tai maitohappobakteerilisättyinä jugurtteina, mehuina, piimänä tms. Kysyin itse jo keväällä lääkäriltäni, ovatko ne ok. Ovat. Ne auttavat sekä sytostaattien (ja nyt antibiootin, probiootin vastakohdan) aiheuttamiin vatsavaivoihin että parantavat vastustuskykyä. Maitohyllyltä löytyy tosi paljon erilaisia ja tosi herkullisia vaihtoehtoja! :-)

  VastaaPoista
 2. Heips,

  Kiitos vinkistä! Täytyypäs ryhtyä popsimaan maitohappobakteereita jossain muodossa. Vastustuskyky taitaa olla aika nollassa. Tänään nuhan ja yskän kaveriksi liittyi käheä ääni. Mitähän seuraavaksi?

  VastaaPoista
 3. hei oothan varovainen noiden ripsienkasvatusseerumeiden kanssa! Ystäväni sai todella pahan iriitin (värikalvon tulehduksen)silmäänsä tuosta aineesta ja jotain muitakin ongelmia ja silmälääkäri oli hänelle ollut tosi vihainen ja sanonut että noiden aineiden myyminen pitäisi ehdottomasti kieltää vapailla markkinoilla!

  VastaaPoista
 4. Hei. Kiitos varoituksesta! Minulla on muutenkin herkät silmät, joten taidan pitää välillä parin päivän taukoja, että silmät saavat levätä.

  VastaaPoista