keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hyvikset voitolla

Tänään olin sädehoidon suunnittelukäynnillä Syöpiksellä. Aluksi lääkäri kävi läpi leikkauksen tulokset ja syyt sädehoidolle. Tarkoituksena on siis hävittää sädehoidolla vielä sellaisetkin syövän rippeet, joita silmä ei erota ja minun tapauksessani myös tuhota lopullisesti ne kaksi jäljellä olevaa pahalaatuista imusolmuketta, jotka ovat rintalihaksen alla. Nuo pahikset ovat pienentyneet reippaasti ja nyt niitä on jo vaikea erottaa kuvista. Jee! En ole siis kärvistellyt turhaan sytostaateissa. Oli ihana kuulla vihdoin selkeästi hyviä uutisia ilman mutta-jatkoja.

Sädehoidot alkavat minulla 13.8. ja silloin alkaa viiden viikon rupeama, jolloin käyn joka arkipäivä noin puolen tunnin reissun Syöpiksen Linac 7 -sädetyskoneella. Ennen viimeisiä kertoja tehdään vielä uusinta kuvaus ja jos pahiksista on silloin vielä edes pieni haamu jäljellä, saan vielä kaupan päälle yhden viikon tehotykitystä juuri niiden kohdalle. Hänkin kommentoi ärhäkkää syöpääni kommentoimalla, että minun tapauksessa halutaan mieluummin ylittää normaalit hoitomäärät kuin pysyä niiden sisällä. Tähän mennessä jokainen syövän takia tapaamani lääkäri on puhunut erityisen ärhäkkäästä syövästä, joten pakko kai se on uskoa, ettei tämä ole ollut ihan rutiinitapaus. Hän puhui myös henkisestä parantumisesta ja hänen mukaansa on normaalia, että syövän henkinen kuormitus alkaa tuntua kunnolla vasta syksyn mittaan hoitojen päättyessä. Taidanpa siis jatkaa täällä tilittämistä, etten ainakaan ala patoamaan pahaa oloa sisälleni. Olette siis terapiaryhmäni. Kiitos siitä!

Käväisin tänään myös töissä ja se piristi kummasti. Enää kuukausi niin pääsen vihdoin töiden kimppuun. Jee! Tänään on ollut kiva päivä vaikka heräsinkin kamalan päänsäryn kanssa, jonka taltuttaminen vaati aika monta nappia. Ehkä olin hieman tokkurassa viime päivien touhotuksen ja viime yön lähes 11 tunnin yöunien jälkeen. Joojoo! Lupaan ottaa sopivan rennosti... (Lue: Olen saanut hieman kommenttia touhottamisestani. :)) Tälle illalle kävin vuokraamassa aivottoman komedian ja ostin pussillisen irtonameja. Sopivan makoisa päätös tälle päivälle.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, että oli hyviä uutisia!! :) Paljon tsemppiä!!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että uutiset olivat noin positiivisia! Siitä saa uutta voimaa taistelun jatkumiseen! Nuijit niitä pahiksia isolla vasaralla - fyysellä ja henkisellä!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset tsemppauksista! Oli kyllä kiva saada kerrankin pelkästään hyviä uutisia. :)

    VastaaPoista