tiistai 31. heinäkuuta 2012

Syövästä kertovia ohjelmia ja tulevaa

Inhimillinen tekijä (esitetty tammikuussa 2012, katsottavissa 3.1.2013 asti)
Erävoitto syövästä. Miten kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on ponnistellut pahaenteisen syöpäuutisen jälkeen takaisin elämään? Anne Flinkkilän vieraina myös keikkatyöntekijä Heidi Ahjoniemi ja toimittaja Hanna Sumari. http://areena.yle.fi/tv/1376245
- Kolme erilaista syöpätarinaa, jotka ovat olleet rankkoja omalla tavallaan.

Saraste, jakso 1 (ei toiminut IE:llä)
29-vuotiaan rintasyöpäläisen koskettava tarina.
http://www.mediataidem.com/varitv/saraste.html

Tauon jälkeen olen taas uppoutunut muiden syöpäkertomuksiin. Olen siis kahminut blogeja ja katsonut uudestaan yllä mainitut ohjelmat. Hienoa, että naiset ovat päättäneet jakaa tarinansa televisiossa. 

Muiden tarinoista olen hakenut vinkkejä tulevaan. Miten osaan palata arkeen sopivalla teholla? Tahdon lähteä täyteen touhotukseen, mutta en halua törmätä paria kuukautta myöhemmin uupumukseen. En ole aiemminkaan ollut kovin hyvä ottamaan rauhallisesti ja viime päivien aikana olen innostunut touhottamaan liikaa. Pakko tunnustaa. Olisi kai syytä levätä välillä.

Olen saanut vielä sytojen viimeisinä päivinä uuden oireen: ruokatorvea polttaa. Uuden oireen innoittamana kävin lukemassa sädehoitojen mahdollisista sivuoireista ja niitäkin oli ihan kiva lista iho-oireiden lisäksi.

Nyt olen konkreettisesti huomannut myös, että muisti pätkii. En muistanut, mitä sain synttärilahjaksi tai mistä olen ostanut päälläni olevan paidan. Syksystä voi tulla varsin mielenkiintoinen, jos alan unohdella ihan arkisia asioita. Onneksi olen ainakin tähän asti muistanut laittaa muistukset puhelimeen, joka muistutti juuri taas Xelodasta. Enää 5 Xeloda-päivää jäljellä!

1 kommentti:

  1. 12-osaisessa Tuhkimotarinoita-sarjassa tullaan myös tutustumaan ensi syksynä yhteen minulle tuttuun nuoreen rintasyöpäpotilaaseen. Sarja alkaa TV2:lla 24.9.2012 ja esitetään aina maanantai-iltaisin klo 21. Kannattaa katsoa, muutkin jaksot voivat olla mielenkiintoisia.

    Miran ohjelmat eivät taida enää olla katsottavissa YLEn Areenalla?

    Sytostaattiprojektisi on loppusuoralla, onnittelut sinnikkyydestä ja sitkeydestä ja onnea myös tuleviin "sätkyihin"!

    PS. Itse palaan töihin huomenna, vaikka ylihuomenna onkin vielä yksi iso sytky. Töihinpaluuaikataulu ei ollut ihan vain itsestäni kiinni.

    VastaaPoista