lauantai 30. kesäkuuta 2012

Sulkasato osa 2

Nyt on kulunut lähes kolme viikkoa ensimmäisestä CEX-hoidosta ja hiuksia lähtee urakalla. Ensimmäisen sytostaatin eli Taxoteren tavoin myös CEX aiheuttaa hiustenlähtöä. Pienellä nyhtäisyllä irtoaa kymmeniä hiuksia. Taidan antaa pian periksi ja siirtyä kesäkaljuun. Hiustenlähdössä on myös positiivisia puolia... Voin lähteä nopeasti ulos, kun ei tarvitse laittaa hiuksia, suihkussa voin käydä todella pikaisesti vaikka pesen hiukset ja shampookulut ovat lähes olemattomat.

Viihdyn yleensä olkapäille ylettyvissä hiuksissa, joten seuraavan vuoden saan testailla ihan uusia hiustyylejä. Minulle on alkanut kasvaa jo lyhyttä untuvaa. Vielä on liian aikaista sanoa uusien hiuksien väristä mitään, mutta ainakaan se ei ole ihan musta tai punainen. Toivottavasti saan oikein paksut ja tuuheat hiukset.

Suurin osa kulmakarvoista on edelleen pysynyt paikoillaan ja rispetkin ovat vielä tallella.

3 kommenttia:

 1. Hei sateiselta Tampereelta!

  Omasta kokemuksesta voin kertoa, että vahvempaa lettiä on ihan realistista odottaa. Mulla oli jo vanhastaan vahvat hiukset ennen 2001 sytkyjä, mutta vielä vahvemmat sain hoitojen ja tosi alastomalta tuntuneen kaljuuden jälkeen tilalle.

  Nyt tämä supervahva puolipitkä lettini harvenee tasaiseen tahtiin joka päivä; kaljuksi en aio vetää tällä kertaa ennen kuin on ihan pakko. Aika ikäväähän tämä "kesäharvennuskin" toki on, se on pakko myöntää. Olen nyt päätynyt pitämään hiuksia poninhännällä, ettei niitä lentele koko aikaa esim. ruokaa laittaessa. Iloitsen siitä, etten ole vielä tarvinnut edes huiveja, vaan omia riittää edelleen. Ei ehkä kovin kauan, CEX vie kyllä veronsa myös hiuksista. :-(

  Jännä muuten tuo labrajuttu: olen itse saanut labralähetteet aina sytostaattitiputuspäivää (to) edeltävälle päivälle (ke), muulloin ei ole tarvinnut verikokeissa onneksi ravata. Täällä ajatellaan, että vain juuri tiputusta edeltävällä tilanteella on merkitystä, ei muiden päivien tai viikkojen arvoilla; vaihtelua taitaa olla sairaanhoitopiirien välillä tässäkin asiassa.

  Peukut pystyssä leukkareidesi ja muidenkin labrojen puolesta!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Sinulla on kyllä pysynyt hienosti hiukset päässä. :)

  Täällä labra on myös aina edellisenä arkipäivänä eli minun kohdalla perjantaina. Tämä kierros oli poikkeus, koska tiistaisen lääkärivisiitin vuoksi jouduin käymään ylimääräisen reissun labrassa maanantaina. Perjantain arvot olivat liian alhaiset, joten joudun tarkistuskierrokselle huomenna. Tämä nyt ei ole suuri yllätys, koska CEXin jälkeen valkosolukuoppa tulee myöhemmin kuin Taxoteressä. Olisi silti ihan kiva saada tiputus ajallaan, jotta pysytään aikataulussa.

  VastaaPoista
 3. Heissan :)
  Mun pojalleni kasvoi aika erilainen tukka sytostaattien jälkeen takaisin. Väri oli vähän tuhkainen, harmahtava, mutta nyt se on muuttunut tutuksi tummanruskeaksi. Mutta koostumus on ihan erilainen..silkkinen, pehmeä ja - kihara - Mä niiiin rakastan sitä tukkaa, ja Ville myös ;) Hän on hyvin ylpeä siitä.

  Sä oot suoriutunut tosi upeasti hoidoista. Nostan sulle hattua! Vielä viimeiset rutistukset ja sitten sytot olisi siinä :)

  VastaaPoista