tiistai 22. toukokuuta 2012

Syöpäläismuotia: Tukihanska ja -hiha

Tänään kävin SoleusProteuksella hankkimassa maksusitoumuksella kompressiohanskan ja -hihan. Sopivat tuotteet löytyivät nopeasti ja suoraan hyllystä. Kesää vasten valitsin väriksi aina niin hurmaavan nuden, mutta saan uudet jo loppusyksystä, joten ehkä kestän näitä siihen asti ja siirryn mustaan vasta sitten. Hetkellisesti harkitsin mustan hanskan ostamista, mutta 150 euron hinta sai mielen muuttumaan. Hihan hinnaksi olisi tullut noin 100 euroa, jos olisi pitänyt maksaa omasta pussista. Tänään olen taas erityisen kiitollinen veronmaksaja. Hiha ja hanska tekevät syöpäni taas asteen verran julkisemmaksi, joten asiasta on keskusteltu taas myös poikien kanssa. Ensi viikolla on edessä molempien poikien kevätjuhlat, joten voi olla, että tieto leviää taas hieman.

Hakaniemestä jatkoin kortisonin energisoimana lounaalle Stockalle moikkaamaan ystävää. Samalla sain makutuomarin kesäpaitaostoksille. Yritin ostaa kesäpaitaa jo viikonloppuna, mutta tehtävä on varsin haasteellinen ja kiukuttavakin. Tällä rintakuppikoolla toisen rinnan erilaisuus korostuu ja pumpulitissi vilkkuu paidan kauluksesta, joten ei ole kovinkaan helppoa löytää paitaa, jossa on pieni v-aukko ja sopivasti muotoa. Päädyin minulle tyypilliseen mustaan v-aukkoiseen T-paitaan, josta ei pumpulitissi pääse ihan heti esiintymään. Onneksi muutama vanha T-paitakin on suht ok, eikä minun tarvitse olla kesän aikana kovin edustuskelpoinen. Jätän uudet shoppailukierrokset suosiolla syksyyn. T-paitoja voin metsästää pari lisää sitten, kun saan uuden toppauksen pumpuliversion tilalle. Saan silloin samalla varsinaiset proteesiliivit, joissa on erillinen tasku proteesille.

Kotimatkalla ajoin autoa hieman sumussa ja kotioven avautessa avautuivat myös nenän verihanat. Samalla onnistuin sotkemaan uuden hanskanikin vereen... Tulipahan siihenkin vähän väriä... Lääkkeiden ottaminen taukoviikon jälkeen tökkii ja tänään unohdin ottaa vatsa- ja hyvinvointilääkkeet, joten vatsakrampit alkavat varmasti pian ja täydellä voimalla. Kämmenistä lähtee nahkat, joten täytyy tsempata tiukemmin merisuolakylpyjen ja rasvausten kanssa. Plaah!

Päivän ilopilkku oli jäätelöauton musiikki. Muistin vihdoin ostaa kasan mehujäätä! Suun limakalvot ärtyivät jo eilen huomattavasti enemmän kuin aiemmilla kierroksilla ja kurkkuakin kuivaa ja pistelee. Ceridal-öljyn suihkuttamisen sijaan valitsin kesän kunniaksi makoisamman vaihtoehdon eli mehujäät ja kermajäätelöt syöpiksen hoitajan ohjeiden mukaan. :)

2 kommenttia:

 1. Hei! Hienosti olet taistellut Taxotere-tiputukset läpi kaikista hankaluuksista huolimatta.
  Pumpulitissi tosiaan pilkistelee lähes aina kaula-aukosta, joten olen monesti "unohtanut" sen suosiolla kotiin. Minulla kun on jätetty pieni reuna leikatun rinnan alaosasta liivien paremman paikallaan pysyvyyden takia. Nyt se on vielä vähän pullea seroomasta, joten pienennetyn toisen rintani kanssa se melkein menee täydestä. Eikä tässä iässä enää ole ihan niin tärkeätä jos joku vähän ihmettelee toisen rinnan kummallista muotoa.
  Mutta sinähän saat pian silikonitissin ja kunnon liivit, joten ongelma on ohi.

  Hyvää kesän alkua! Minusta ainakin on ihanaa kun on runsaasti valoa ja lämpöäkin riittävästi!
  Tsemppiä taisteluun!

  VastaaPoista
 2. Hei! Toi kesäpaita ongelma kuulostaa niin tutulta. Just eilen mietin, että mitähän sitä virittelee päällensä kun helteet tulee...
  Minulla on siis jo se kunnon proteesi ja liivitkin, mutta silti se proteesin reuna vilkkaa sieltä liivin raosta ja kaikki vähänkään avonaiset paidat on pois luvuista tällä hetkellä. Odotan et iho paranee kunnolla säteistä ja sitten kyllä laukkaan hakemaan sen tarratissin. Toivottavasti sitten pääsee tuosta ongelmasta. Sain muuten ohjeen, että jo s proteesi tursuaa liivinreunasta niin kannattaa yrittää pienentää sitä proteesitaskua jolloin proteesi pysyy paikoillaan paremmin.

  VastaaPoista