maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappucocktail: Taxotereä, kortisonia, Panacodia ja Xelodaa

Lauantaina kiskaisin dreenin pois ja elämä helpottui huomattavasti, kun ei tarvitse raahata sitä mukana ja piilotella sitä. Lauantaina tungin sen tissiliiveihin, ettei näy uimahallilla, kun olin t-paidassa katsomassa pojan uintikisoja. Onneksi se pumpulitissi on kutistunut käytössä, niin voin alkaa täyttämään sitä puolta tärkeillä tavaroilla. Avainnippu on ehkä hieman epämukava salamatkustaja... :) Viime viikolla kuntoilin jo kevyesti kotona cross trainerilla ja jumppasin hieman painojen kanssa. Yritän kuntoilla kevyesti aina voinnin mukaan ja ulkoilla mahdollisimman paljon. Liika istuminen ja makoilu ei ainakaan paranna selkäkipua.


Tänään sain vihdoin pinkkiä tissiteippiä! Pitäisiköhän hakea samaa sävyä oleva vappuperuukki... Samalla reissulla oli toinen erä sytostaatteja ja selvisin tällä kertaa reissusta parissa tunnissa. Ihmeiden aika ei ole ohi. :) Tällä kertaa sain nautiskella jääpaloja ja lopuksi oli tarjolla eväitä. Neljän hengen päiväosastohuoneessa aika kului mukavasti muiden kanssa kokemuksia vaihtaessa. Osalla oli noussut joka tiputuksen jälkeen korkea kuume ja oli joutunut tähän asti aina sairaalaan. Siihen verrattuna olen siis päässyt todella vähällä ja koko kropan kolotuksetkin ovat tehneet comebackin. Tällä hetkellä suuta ja naamaa kihelmöi, kaikki maistuu vähintäänkin oudolta. Tänä vappuna taidan tyytyä vain nuuhkaisemaan kuohuviiniä. :P

Projekti sulkasato etenee edelleen vauhdikkaasti. Tähän asti olen liikkunut ilman huivia, kun on vielä muutama oma karva päässä, mutta tänään sairaalareissun jälkeen siirryin käyttämään buffia. Vaikka en edes hipaissut hiuksia, niitä tippui non-stop paidalle, naamalle ja siis ihan kaikkialle. Yritän sinnitellä ilman hiustenleikkuuta, koska olisi mukavampi olla buffi päässä, kun on edes vähän omia haituvia.

Mulla on nyt hyvä vappulääkitys ja varsin vitsikkäät hiuksetkin, joten hauskaa vappua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Mukavaa vappua Sinulle! Ensi vappuna sitten siemailet kuoharia uusien hiusten kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Olosuhteisiin nähden parasta mahdollista vappua sinulle!

  Simaa väkevämpiä juomia ei näillä meidän jo valmiiksi erinäisillä myrkyillä kuormitetut maksamme taida tänä vappuna kaivata... :-)

  Sulkasatoa odotellaan täälläkin, alkusoitto vasta menossa; nautin nyt suuresti omien hiusten pesemisestä ja harjaamisesta ja tuulen tuiverruksesta, vaan en enää kauan. Vastaavan pituista ja paksuista pehkoa ei hetimiten ole odotettavissa. Peruukkikin on mun tapauksessani vain minimaalinen osa omastani joka suhteessa. Onneksi sentään vähän blondimpi. :-)

  Toivottelen sinulle hurjasti jaksamista ja toivonkipinöitä tähän rääkkiin, kovaa kuntoa ja kaikenlaista kestämistä tämä sytkymaraton vaatii, että sen jaksaa kunnialla maaliin asti. Ja mehän jaksetaan, ja sitten tuuletetaan kunnolla!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa Vapunpäivää minäkin toivottelen ja jaksamista noiden coctailien vaikutuksessa!

  Olen kovasti kiinnostunut noista teipeistä, itse kun juoksen pari kertaa viikossa punktoitavana eikä loppua näy, vaikka leikkauksesta on jo tänään kolme viikkoa. Sanoit, että ne teipit ovat Naistenklinikalla kokeilussa. Ehkä eivät ehdi tänne pikkukaupungin terv. keskukseen minun avukseni! Mutta miten ne siis vaikuttavat? Ja mihin vaikutus perustuu? Teipataanko koko poistetun rinnan alue ja kainalon alus vai miten se tapahtuu?

  Hyvä, että jotain kehitellään, sillä alituinen punktoiminenkaan ei mukavalta tunnu, varsinkin kun ei meillä ole varsinaista "haavapolia" ja päivystävät lääkäritkään eivät ole ikionnellisia näistä kesken kaiken tehtävistä ja aikaakin vievistä toimenpiteistä. Edes tuleville "kolleegoille" luvassa helpotusta!

  Jaksellaan!

  VastaaPoista
 4. Hei,

  täällä on kunnon vappupöhötys ja punotus naamassa. Tällä kertaa kortisoni kiusaa myös yönunia, joten heräsin klo 3 eikä unta ole sen jälkeen näkynyt. Vatsaa vääntää ja joka paikkaa kolottaa jne. On siis varsin hilpeä olo ja vasta nyt huomaan, että viime viikolla oli jo hieman parempi olo vaikka silloinkin oli kaikenlaista vaivaa.

  Teippaus tehdään kämmenen kokoiselle alueelle eli minun kohdalla ainakin koko leikkausalueelle. Tavoitteena on hillitä nesteen kertymistä ja ainakin tähän asti ovat saaneet hyviä kokemuksia Naistenklinikalla. Vielä viime pari viikkoa sitten minulla kertyi jopa 60 ml vuorokaudessa, mutta nyt ollaan päästy jo puoleen siitä. Eli käyn kerran viikossa edelleen punktiossa ja siihen lisäksi käynti fysioterapeutilla teippauksessa. Vaihtoehtona teippaukselle voit kysyä sitä minidreeniä. Minulla se dreeni lisäsi leikatun puolen jumituksia ja uutena sain kylkeen stringejä, joita kiskottiin auki fysiossa.

  Toivottavasti pääset teippauskokeiluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista!

   Päivystävät lääkärit tuskin ehtivät paneutua vasta käynnissä oleviin kokeiluihin - valitettavasti! Jos/kun jossakin vaiheessa pääsen rintahoitajan pakeille pitänee kysäistä asiasta.

   Nestettä punktoidaan kerralla noin 240 - 280 ml eli vrk-kertymäksi tullee 60-80 ml.
   Eniten minua vaivaa se, että liivit puristavat ihan pirusti, koska neste valuu minulla kainalon alle ja lisää siis ympärysmittaa. Liivien säätövara ei tahdo riittää >:(

   Poista