torstai 26. huhtikuuta 2012

Täysillä eteenpäin

Olipas kiva käydä lääkärissä tänään! Omalääkäri on lomalla, joten kävin toisen lääkärin vastaanotolla. Verikokeiden tulokset olivat hyviä ja seuraava sytostaattitiputus on edessä suunnitelmien mukaisesti ensi maanantaina ja niiden rinnalla jatketaan Xelodaa. Selkäsärkyjen syykin selvisi: hyvikset taistelee pahiksia vastaan ja se aiheuttaa kolotusta ja usein myös voimakastakin selkäsärkyä. Sain Panacod-reseptin, joten toivottavasti alkaa pian helpottamaan.

Tämä oli ensimmäinen lääkärikäynti sen jälkeen, kun hoitosuunnitelmaani muutettiin lennossa, koska en olekaan tarpeeksi HER2-positiivinen. Olen triplanegatiivinen ja tämä lääkäri selitti sen olevan hyvä asia, koska triplanegatiivinen rintasyöpä reagoi erityisen hyvin sytostaatteihin.

Puolen tunnin käynnistä ainakin puolet keskityttiin henkiseen puoleen ja erityisesti poikien vointiin. On hienoa, että lääkärit paneutuvat myös henkiseen jaksamiseen. Lääkärireissun jälkeen olen luottavaisin mielin valmis seuraavaan sytostaattikierrokseen.

1 kommentti:

  1. Hieno selitys, se menee just noin: hyvikset vs. pahikset -tappelu käynnissä!

    Mulla on myös käynnissä sama sota omassa selässä, onneksi oli muutama leikkauksen jälkeen kirjoitettu Panacod ja Burana vielä jäljellä, ja olen onnistunut nukkumaan niiden avulla joten kuten. Päivisin olen ottanut vain normaalia 500 mg parasetamolia ja sinnitellyt särkyjen kanssa. Yöunet ovat sen sijaan niin arvokkaita, ettei niitä auta hajottaa turhien kipujen vuoksi yhtään liikaa, jos kivut ovat lääkkein hoidettavissa.

    Henkiseen puoleen keskittyminen kuulostaa myös tosi hyvältä. Aina sellaiseen ei välttämättä ole aikaa, eivätkä kaikki lääkärit välttämättä ole yhtä taitavia puhumaan niistä jutuista. Onneksi nykyisin jo korostetaan lääkärikoulutuksessa jo paljon muitakin kuin pelkkiä kliinisiä "palpointi-taitoja" ja teknisiä reseptinkirjoitustaitoja. :-) Koko potilasta pitää hoitaa mun mielestä, ei vain tautia.

    VastaaPoista